Προορισμός Θάσος

Καζαβίτι

Το Καζαβίτι, ο ομορφότερος και γραφικότερος ίσως οικισμός στη Θάσο, βρίσκεται σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από τη Σκάλα Πρίνου. Τα παραδοσιακά σπίτια είναι φτιαγμένα από πέτρα και οι σκεπές από σχιστόλιθο. Τα τελευταία χρόνια, τα παλιά σπίτια του οικισμού έχουν αναπαλαιωθεί και συντηρηθεί από τους ιδιοκτήτες τους. Η περιοχή φημίζεται για τη γαστρονομία της – προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας κρέας, το οποίο μπορείτε να γευτείτε στην παραδοσιακή ταβέρνα κάτω από τα πλατάνια.

Σωτήρας

Ο Σωτήρας είναι ένα μικρό ορεινό χωριό και, ως προορισμός, λιγάκι έξω από την πεπατημένη. Ο οικισμός αποτελείται από παραδοσιακά σπίτια με στενά δρομάκια στα οποία δεν έχει πρόσβαση το αυτοκίνητο. Στην πλατεία του χωριού, κάτω από τα πλατάνια, θα συναντήσετε μία μαρμάρινη βρύση που κατασκευάστηκε το 1890. Επισκεφθείτε το και επιστρέψτε στη σουίτα σας για την απόλυτη ξεκούραση!

Παναγία

Η Παναγία είναι ένα γραφικό χωριό που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού και διατηρεί την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τις σκεπές από σχιστόλιθο και τα ξύλινα μπαλκονάκια. Το χωριό προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι περιδιαβαίνουν τα σοκάκια εξερευνώντας τα διάφορα μαγαζιά και γιορτάζουν με τους ντόπιους την Κοίμηση της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου. Μια πραγματική Ελληνική εμπειρίας που αξίζει να ζήσετε.

Θεολόγος

Ο Θεολόγος ήταν η πρωτεύουσα του νησιού κατά την Οθωμανική περίοδο. Τα πρώτα γραπτά που αναφέρονται στην ύπαρξη του οικισμού χρονολογούνται πίσω στο 1287. Σήμερα, ο Θεολόγος διατηρεί πολλές από τις παραδόσεις του. Eίναι επίσης πασίγνωστος για τη γαστρονομία του και ιδιαίτερα για το κατσικάκι στη σούβλα, το οποίο μπορείτε να απολαύσετε σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες.

Αρχαίο Θέατρο

Το Αρχαιολογικό Μουσείο στεγάζεται σε ένα αναπαλαιωμένο κτίριο του 1935 στον Λιμένα. Σε μία έκθεση 1700 αντικειμένων, μπορείτε να θαυμάσετε συλλογές από τον 7ο προ Χριστού αιώνα έως τον 7ο μετά Χριστόν αιώνα. Υπάρχουν δείγματα κεραμικών, γλυπτικής, νομισμάτων, επιγραφών και αγαλμάτων. Ένα από τα εκθέματα, ο Κούρος, ξεχωρίζει σε ύψος 3,5 μέτρων μαζί με τα αγάλματα του Αδριανού και του Πήγασου.

Αρχαιολογικό Μουσείο

Η Αλυκή είναι μία χερσόνηνος υψηλού αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, η οποία βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού. Κατά τον 7ο αιώνα προ Χριστού, ξεκίνησε η λατρεία του ιερού των Διόσκουρων, οι οποίοι πιστεύονταν ότι προστάτευαν τα πλοία και τους ναυτικούς. Στην Αλυκή βρίσκεται και το αρχαίο λατομείο μαρμάρου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των Αρχαίων και των Βυζαντινών χρόνων. Τεράστιοι όγκοι από μάρμαρο φαίνονται ακόμη κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Αλυκή

Το μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Θάσου, σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από τη Σκάλα Πρίνου. Είναι χτισμένο σε έναν απόκρημνο βράχο πάνω από τη θάλασσα και προσφέρει εξαιρετική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και στο Άγιον Όρος. Σύμφωνα με τις πηγές, το μοναστήρι χτίστηκε το 1287. Οι πρώτες μοναχές και ένας μοναχός εγκαταστάθηκαν εκεί το 1974 και εργάστηκαν πολύ σκληρά για να μεταμορφώσουν το μέχρι τότε εγκαταλελειμμένο μοναστήρι.

Μοναστήρι Αρχαγγέλου Μιχαήλ

Το μοναστήρι του Αρχαγγέλου Μιχαήλ βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Θάσου, σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από τη Σκάλα Πρίνου. Είναι χτισμένο σε έναν απόκρημνο βράχο πάνω από τη θάλασσα και προσφέρει εξαιρετική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και στο Άγιον Όρος. Σύμφωνα με τις πηγές, το μοναστήρι χτίστηκε το 1287. Οι πρώτες μοναχές και ένας μοναχός εγκαταστάθηκαν εκεί το 1974 και εργάστηκαν πολύ σκληρά για να μεταμορφώσουν το μέχρι τότε εγκαταλελειμμένο μοναστήρι. 

Αξιοθέατα

Παραλίες

Στην Θάσο, ο επισκέπτης θα ανακαλύψει μερικές από τις ομορφότερες παραλίες στην Ελλάδα. Η Σαλιάρα, η Αλυκή και ο Παράδεισος ξεχωρίζουν για το μαγευτικό τοπίο τους, ενώ το Λα Σκάλα, η Μακρύαμμος και η Χρυσή Αμμουδιά είναι από τις πιο οργανωμένες. Παρά την τουριστική ανάπτυξη, οι περισσότερες από τις παραλίες της Θάσου δεν έχουν χάσει τον χαρακτήρα και την παρθένα ομορφιά τους. Για αυτούς που αποζητούν περισσότερη ηρεμία, μία βόλτα με αυτοκίνητο θα αποκαλύψει απομονωμένες παραλίες ιδανικές για χαλάρωση μακριά από τα πλήθη. Αν, πάλι, προτιμάτε την άνεση μιας οργανωμένης παραλίας σε συνδυασμό με καφέ ή ποτό υπό σκιά, τότε η Θάσος έχει πολλές επιλογές και για εσάς.

Δραστηριότητες

Η Θάσος εκτός από πανέμορφες παραλίες προσφέρει και μία ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων: ημερήσιες κρουαζιέρες, ιστιοπλοΐα, τζιπ σαφάρι, καταδύσεις, ιππασία, εξορμήσεις για πεζοπορία και ποδηλατικούς γύρους. Οι διακοπές σας σε ένα ελληνικό νησί δεν χρειάζεται να περιστρέφονται μόνο γύρω από τη θάλασσα και τον ήλιο – εδώ μπορείτε να τα συνδυάσετε όλα. Στο ξενοδοχείο μας θα απολαύσετε την άνεση των δωματίων μας, τη γαστρονομία του εστιατορίου μας και την ομορφιά της παραλίας μας αλλά μη φοβηθείτε να ζήσετε τις διακοπές σας στο έπακρο – ζήστε την απόλυτη εμπειρία της Θάσου! Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και θα σας ενημερώσουμε σχετικά με την διαθεσιμότητα και τις τιμές.

Created by